е_Рецепт

Поштовани пацијенти,

бројеви телефона за наручивање терапије код вашег изабраног лекара су:

  • 069/84-94-068
  • 030/215-00-41

Поводом тога подсећамо пацијенте на њихова права али и дужности и обавезе везане за издавање е-рецепта и подизање лекова у апотекама.

  1. Увођењем е-рецепта пацијент који пије сталну терапију за своју хроничну болест,  од лекара добија е-рецепт  за 2,3,4,5 или 6 издавања.  То значи да следећи пут иде само са здравственом књижицом у апотеку сваког месеца и подиже лекове за наредни месец, без одласка код лекара. Е-рецепт се може издати за период од 2 до 6 месеци.
  2. ВЕОМА ВАЖНО: Када пацијент добије од лекара е-рецепт, он са њим има рок од 15 дана за прво подизање. Наредно подизање лекова у апотеци је само са здравственом књижицом АЛИ ПОСТОЈИ РОК ЗА ПОДИЗАЊЕ и тај рок је 7 дана пре до 7 дана после датума издавања е-рецепта. Пример: лекар је прописао е-рецепт 20.јула, за период од 6 месеци. Пацијент има 15 дана да први пут узме лекове, а за следећа издавања тај период му је од 13. у наредном месецу до 27. у наредном месецу – ОД 13-27.августа, затим од 13-27.септембра…..
  3. Уколико у међувремену дође до неке промене у терапији изабрани лекар ће изменити издавање е-рецепта и пацијент ће наставити да добија своју нову терапију.

САВЕТ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ:

  1. ЗАКАЖИТЕ ПРЕГЛЕД И ПРОПИСИВАЊЕ ТЕРАПИЈЕ КОД СВОГ ЛЕКАРА
  2. ВОДИТЕ РАЧУНА О ДАТУМУ ИЗДАВАЊА Е-РЕЦЕПТА ДА БИ НА ВРЕМЕ МОГЛИ ДА ПОДИГНЕТЕ ЛЕКОВЕ У АПОТЕЦИ ЗА НАРЕДНИ МЕСЕЦ